Jan van Gorkum | Spelletjesavond
1120
page-template-default,page,page-id-1120,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.0.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
 

Spelletjesavond

productiejaar: 2016  /  format: korte film  /  genre: zwarte komedie – thriller  /  lengte: 15:00

SYNOPSIS

Liz ontmoet de ouders van haar nieuwe vriendje Pepijn tijdens de vaste spelletjesavond van zijn familie, waarbij moeder Ingrid overduidelijk de dienst uitmaakt. Wat begint als een onschuldig spelletje, ontaardt voor Liz al snel in een nachtmerrie wanneer ze botst met Ingrid, die vastberaden is om het spel koste wat kost te winnen.

ACHTERGRONDINFORMATIE

Spelletjesavond is een zwarte komedie / thriller over spelletjes, mensen die willen winnen en het kennismaken met de schoonfamilie. Eerste kennismakingen met de schoonfamilie zijn vaak al ongemakkelijk genoeg, maar in combinatie met een spelletjesavond, en iets té fanatieke spelers, is het de ideale mix voor ellende. De hoofdrollen worden gespeeld door Sofie Porro, Albertine de Kanter, Sol Vinken en Howard van Dodemont.

In 2016 werd Spelletjesavond geselecteerd voor o.a. Shortcutz Amsterdam en het Eindhovens Film Festival, waar de film de publieksprijs won en ook nog was genomineerd voor Beste Actrice (Albertine de Kanter). Ook werd de film  genomineerd voor de Shortcutz Amsterdam Annual Awards. De film ontving maar liefst 3 nominaties: Beste Scenario, Beste Actrice (Albertine de Kanter) en Beste Acteur (Sol Vinken).

Recent werd de film voor een groot aantal festivals in het buitenland geselecteerd. De film werd o.a. geselecteerd voor het Palm Springs International ShortFest in de Verenigde Staten, het Landshut Short Film Festival in Duitsland, het Lanzarote International Film Festival in Spanje, het European Short Film Festival of Bordeaux in Frankrijk en het Independent Days International Filmfest in Duitsland, waar de film de publieksprijs heeft gewonnen.

Momenteel wordt de film nog volop ingezonden naar festivals. Het laatste nieuws kun je volgen op de Facebookpagina van de film.

regie, scenario en montage
Jan van Gorkum

cast
Sofie Porro
Albertine de Kanter
Sol Vinken
Howard van Dodemont