Jan van Gorkum | Spelletjesavond
1120
page-template-default,page,page-id-1120,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive
 

Spelletjesavond

productiejaar: 2016  /  format: korte film  /  genre: zwarte komedie – thriller  /  lengte: 15:00

SYNOPSIS

Liz ontmoet de ouders van haar nieuwe vriendje Pepijn tijdens de vaste spelletjesavond van zijn familie, waarbij moeder Ingrid overduidelijk de dienst uitmaakt. Wat begint als een onschuldig spelletje, ontaardt voor Liz al snel in een nachtmerrie wanneer ze botst met Ingrid, die vastberaden is om het spel koste wat kost te winnen.

ACHTERGRONDINFORMATIE

Spelletjesavond is een zwarte komedie / thriller over spelletjes, mensen die willen winnen en het kennismaken met de schoonfamilie. Eerste kennismakingen met de schoonfamilie zijn vaak al ongemakkelijk genoeg, maar in combinatie met een spelletjesavond, en iets té fanatieke spelers, is het de ideale mix voor ellende. De hoofdrollen worden gespeeld door Sofie Porro, Albertine de Kanter, Sol Vinken en Howard van Dodemont.

Sinds september 2016 tot op heden draait de film in het festival circuit. Spelletjesavond is al voor een groot aantal festivals in het binnen- en buitenland geselecteerd en is ook regelmatig in de prijzen gevallen. De film werd o.a. geselecteerd voor het Palm Springs International ShortFest 2017 in de VS, het Lanzarote International Film Festival 2017 in Spanje, het European Short Film Festival of Bordeaux 2017 in Frankrijk en het Independent Days International Filmfest 2017 in Duitsland, waar de film de publieksprijs heeft gewonnen.

Momenteel wordt de film nog volop ingezonden naar festivals. Het laatste nieuws kun je volgen op de Facebookpagina van de film.

regie, scenario en montage
Jan van Gorkum

cast
Sofie Porro
Albertine de Kanter
Sol Vinken
Howard van Dodemont