Shiny New World
16057
page-template-default,page,page-id-16057,bridge-core-3.1.8,_masterslider,_ms_version_3.9.10,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15908
 

Shiny New World

 productiejaar: 2021 / format: korte film / genre: horror – zwarte komedie / lengte: 08:43

SYNOPSIS

De vijftigjarige Barry is een bijzonder soort schoonmaker: hij maakt crime scenes schoon waar demonen hebben huisgehouden. Tijdens het maken van een bedrijfsfilm over zijn werk, loopt een voor Barry normale werkdag op bloederige wijze uit de hand.

ACHTERGRONDINFORMATIE

Shiny New World is een korte film die op een vlotte en verrassende manier de krankzinnige wereld van de gelijknamige speelfilm introduceert, die momenteel in ontwikkeling is, een project dat voorheen bekend stond als The Cleaner. Een eigenzinnige genrefilm die zwarte humor en horror combineert. Naast een release op filmfestivals is de korte film tevens bedoeld als proof of concept voor de speelfilm. Geproduceerd door Make Way Film in co-productie met Zuiderlicht Film en associate producer Jan Doense. De wereldpremière vond in juli 2021 plaats op het Bucheon International Fantastic Film Festival (BIFAN) in Zuid-Korea, het grootste genrefestival van Azië. De Noord-Amerikaanse première vond in augustus 2021 plaats op het Fantasia International Film Festival in Canada. In oktober 2021 vond de Europese première plaats op de 54e editie van het Sitges International Fantastic Film Festival of Catalonia in Spanje. De film heeft inmiddels meerdere prijzen gewonnen, waaronder de prijs voor Best International Short op het Toronto After Dark Film Festival 2021 in Canada.

regie en scenario
Jan van Gorkum

cast
Patrick Stoof
Gijs Scholten van Aschat
Maarten Prins
Marije Loermans