Over Jan
56
page-template-default,page,page-id-56,bridge-core-1.0.5,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Over Jan

Mijn naam is Jan van Gorkum en ik ben freelance filmmaker. Ik ben werkzaam als regisseur, scenarist en editor. In 2010 studeerde ik als filmmaker af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), waar ik de opleiding Audiovisual Media heb gevolgd.

De afgelopen jaren heb ik korte films gemaakt die op een groot aantal festivals in het binnen- en buitenland hebben gedraaid en ook regelmatig in de prijzen zijn gevallen. Ook heb ik aan uiteenlopende filmprojecten gewerkt als editor en assistent editor. Naast het maken van films, ben ik op dit moment ook bezig met het schrijven van mijn eerste boek.

Gezien ik een brede interesse heb met betrekking tot filmgenres en formats, is mijn werk zeer divers en bestaat het uit uiteenlopende genres, van zwarte komedie tot jeugdfilm. Wel heb ik een voorliefde voor zwarte komedie, thriller, fantasy en horror.

Voorbeelden van mijn werk zijn de zwarte komedies Spelletjesavond en De Kleinzoon, de korte thriller Tussenstop en de mockumentary Krijgers van de Nieuwe Wereld. Momenteel ben ik bezig met de ontwikkeling van mijn eerste speelfilm: The Cleaner.

Sinds 2011 produceer ik mijn films met mijn eigen bedrijf Zuiderlicht Film. Naast het ontwikkelen van eigen producties werk ik ook in opdracht.

Filmografie (selectie)

Spelletjesavond (2016)
regie, scenario & montage

De Kleinzoon (2013)
regie, scenario & montage

Tussenstop (2011)
regie, scenario & montage

Krijgers van de Nieuwe Wereld (2010)
co-regie, co-scenario & co-montage