Marijn
315
page-template-default,page,page-id-315,bridge-core-3.1.8,_masterslider,_ms_version_3.9.10,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15908
 

Marijn

productiejaar: 2010  /  format: korte film  /  genre: jeugdfilm – drama  /  lengte: 17:12

SYNOPSIS

De film gaat over Marijn, een meisje van 6. Haar vader Willem is kok. Marijn helpt hem vaak als hij thuis kookt. Haar moeder Joka kan toveren. Wanneer Joka iets eet dat ze heel lekker vindt, kan ze toveren. Kleine dingen zoals het licht aan en uit. Maar als het lekker genoeg is ook grotere dingen. Zo heeft ze voor Marijn een konijn getoverd. Als Joka een hapje neemt, speelt Willem het spelletje mee. Stiekem doet hij het licht aan of haalt hij het konijn tevoorschijn, zodat het net lijkt of Joka tovert. Marijn hoopt dat ze ook leert toveren als ze later groot is. Ze vormen een gelukkig gezin met zijn drieën. Een plotselinge gebeurtenis verandert echter alles en zorgt ervoor dat Marijn zich alleen moet zien te redden.

ACHTERGRONDINFORMATIE

Met Marijn ben ik afgestudeerd als editor aan de HKU. De film is geschreven en geregisseerd door Lilian Sijbesma. De film was te zien op diverse film festivals in het binnen- en buitenland en is de winnaar van de Best Short Film prijs op het KUKI International Short Film Festival for Children and Youth 2011 in Berlijn.

regie en scenario
Lilian Sijbesma

montage
Jan van Gorkum

cast
Eva den Hartogh
Mattijn Hartemink
Liesbeth Kamerling
Leny Breederveld