Krijgers van de Nieuwe Wereld
157
page-template-default,page,page-id-157,bridge-core-3.2.0,_masterslider,_ms_version_3.9.10,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15908
 

Krijgers van de Nieuwe Wereld

productiejaar: 2010  /  format: korte film  /  genre: mockumentary  /  lengte: 22:20

SYNOPSIS

Een korte mockumentary uit 2010 over een basisschool waar men gelooft dat de wereld, zoals we die nu kennen, zal vergaan. De kinderen leren op de school hoe ze kunnen overleven in de nieuwe wereld die zal komen. Het is een filmisch portret van een school, een ideologie en de soms wel erg extreme opvattingen van de aanhangers.

ACHTERGRONDINFORMATIE

Krijgers van de Nieuwe Wereld is gemaakt in opdracht van de HKU, Holland Doc 24 en de VPRO. De opdracht was om een film te maken met als onderwerp 2012 en de bijbehorende thematiek. Ik heb de film samen met Jasper Kelderman en Lilian Sijbesma geregisseerd, geschreven en gemonteerd. De film ging in première op de VPRO Documentaire Dag 2010 en was te zien op Holland Doc 24. Winnaar van de publieksprijs tijdens het NFTVM Vers XI in 2010.

co-regie, co-scenario en co-montage
Jan van Gorkum

cast
Burt Rutteman
Ton Pompert
e.a.