De Kleinzoon
99
page-template-default,page,page-id-99,bridge-core-3.1.7,_masterslider,_ms_version_3.9.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15908
 

De Kleinzoon

productiejaar: 2013  /  format: korte film  /  genre: zwarte komedie  /  lengte: 09:54

SYNOPSIS

De bejaarde en wat demente Leo (70) krijgt onverwacht bezoek van zijn kleinzoon Jacco (8). Wanneer Jacco na een tijdje plotseling onthult dat Leo helemaal geen kleinzoon heeft, wordt de stemming op zijn zachtst gezegd grimmig.

ACHTERGRONDINFORMATIE

De Kleinzoon is samengevat een korte film vol zwarte humor en onverwachte plotwendingen, waarbij een alledaagse situatie een vreemde en originele draai krijgt. De film is oorspronkelijk samen met Armadillo Film ingediend voor NTR KORT! in december 2011. Helaas werd de film niet geselecteerd, maar de film werd alsnog in samenwerking met Armadillo Film gemaakt. De film kwam tot stand met financiële steun van de Provincie Noord-Brabant en het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur.

In 2013 was De Kleinzoon te zien bij diverse culturele evenementen. Begin 2014 werd de film meerdere keren uitgezonden op Omroep Brabant. Geselecteerd voor Shortcutz Amsterdam 2014 en het Eindhovens Film Festival 2014, waar de film genomineerd werd voor Beste Scenario.

In 2015 en 2016 werd de film geselecteerd voor meer dan 20 film festivals in het buitenland en viel meerdere keren in de prijzen. De film was o.a. te zien op het Austin Comedy Short Film Festival in de VS, waar de film de prijs won voor Beste Cinematografie, het Nevermore Film Festival in de VS, het Beeston Film Festival in Engeland, het Dead by Dawn Film Festival in Schotland en het Independent Days International Filmfest in Duitsland.

regie, scenario en montage
Jan van Gorkum

cast
Arthur Boni
Nino Mastwijk
Tyn Hageman