Binnen Vier Muren
597
page-template-default,page,page-id-597,bridge-core-3.1.8,_masterslider,_ms_version_3.9.10,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-15908
 

Binnen Vier Muren

productiejaar: 2014  /  format: korte film  /  genre: drama  /  lengte: 24:27

SYNOPSIS

Broers Huib en Ton hebben het ouderlijk huis nooit verlaten en leven op 70-jarige leeftijd zij aan zij in de oude boerderij waar ze zijn geboren. Het dagelijks leven wordt steeds zwaarder voor Huib door zijn artritis. Wanneer Ton ongelukkig valt, verandert dat hun leven. Stug proberen ze stand te houden, maar uiteindelijk kunnen ze niet meer ontkennen dat de woning ongeschikt is voor hun situatie en dat het zo niet langer meer kan.

ACHTERGRONDINFORMATIE

Binnen Vier Muren is de afstudeerfilm van regisseuse Hyo Kaag, die met deze film in 2014 afstudeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Geselecteerd voor het Nederlands Film Festival 2014 en het Eindhovens Film Festival 2014. Winnaar van de Gouden Camera’s voor Beste Film en Beste Acteur (Ad van Kempen) op het Eindhovens Film Festival 2014. Winnaar van de Publieksprijs op het Leiden International Short Film Festival 2015.

regie en scenario
Hyo Kaag

montage
Jan van Gorkum

cast
Dries Smits
Ad van Kempen
Anna Rottier
Chiara Tissen